Toimiva yritys voi siirtyä uudelle omistajalle yrityskaupalla tai sukupolvenvaihdoksella. Myös omistajanvaihdokseen liittyy paljon mietittäviä ja suunniteltavia asioita. Tarjoamme neuvontaa liiketoiminnan ostajalle ja toiminnan jatkajalle. Lue lisää omistajanvaihdoksesta.

Viisi hyvää syytä ostaa yritys

Moni pohtii, mitä toivoo työelämältä tulevaisuudessa. Jos suunnitelmiisi kuuluu askel kohti unelmaa yrittäjyydestä tai nykyisen yrityksesi kasvattaminen, harkitse yrityksen ostamista. Se on hyvä vaihtoehto sille, että lähtisit perustamaan omaa yritystä ja uutta liiketoimintaa täysin nollasta. Tässä viisi hyvää syytä ostaa yritys.
Toimivan yrityksen voi ostaa ja se on usein nopein tie yrittäjyyteen. Yrityksen ostamiseen liittyy aina riskejä, mutta hyvällä valmistautumisella ja taustatyöllä voit saada yrityskaupasta erinomaisen ponnahduslaudan yrittäjyyteen tai jo olemassa olevan liiketoimintasi kasvattamiseen. Tässä viisi syytä yrityksen ostamiseen.

1. Onnistumisen todennäköisyys on korkeampi.

Tilastojen valossa onnistut yrittäjyydessä todennäköisemmin, kun ostat toimivan yrityksen. Finnvera on tutkinut rahoittamiaan yrityskauppoja ja ostetuista yrityksistä yli 80 % on jatkanut toimintaansa viisi vuotta yrityskaupan jälkeen. Tilastokeskuksen mukaan taas perustettavista uusista yrityksistä viiden toimintavuoden jälkeen 50 % jatkaa toimintaansa.

2. Sinulla on kassavirtaa ensimmäisestä päivästä lähtien.

Kassavirta on yksi yrityksen pyörittämisen kulmakivistä. Moni perustettava yritys kaatuu siihen, että uuteen liiketoimintaan joutuu investoimaan odotettua enemmän ja maksavien asiakkaiden saaminen ja kassavirran luominen kestää odotettua kauemmin. Ostamalla toimivan yrityksen, jolla on jo asiakaskuntaa, saat todennäköisesti kassavirtaa heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Myös tulevan kassavirran ennustaminen on helpompaa, kun sinulla on tiedot siitä, miten liiketoiminta on menneisyydessä menestynyt.

3. Saat markkinoilla testatun liiketoimintamallin.

Ostettavan yrityksen liiketoimintamalli on markkinoilla jo kertaalleen testattu ja todettu toimivaksi. Kun tiedät, miten liiketoiminta on pyörinyt ja tuottanut ennestään, on ennusteiden teko sen pohjalta riskittömämpää kuin täysin uudessa liiketoiminnassa.

4. Saat valmista asiakaskuntaa.

Asiakkaat ovat elintärkeitä yritykselle kuin yritykselle. Ostamalla toimivan yrityksen, saat todennäköisesti valmista asiakaskuntaa. Pitkään toimineella yrityksellä voi olla kanta-asiakkaita jopa vuosikymmenten ajalta. Lisäksi jo yhdenkin kerran ostaneelle asiakkaalle on helpompi tarjota tuotetta tai palvelua uudelleen tai tarjota lisäpalveluita.

5. Pääset nopeammin kehittämään liiketoimintaa.

Harva ostaa yrityksen pitääkseen sen täysin ennallaan, vaan tavoitteena on lähes aina kehittää toimintaa. Toimivaa yritystä pääsee nopeammin kehittämään haluamaansa suuntaan, kun toimintamalli, asiakaskunta ja kassavirta ovat jo olemassa, eikä yrityksen perustamistoimet vie aikaa.
Kiinnostuitko?
Katso myytävät yritykset täältä.
Ostoilmoitukset löydät täältä.
Yrittäjäpaikat ketjuissa löytyvät täältä.

Tee tulevaisuutesi yrittämällä!